Правила укладання зовнішньої кераміки.

22-02 | 2023

Правила укладання зовнішньої кераміки.

Аби плитка на терасі чи балконі або інших зовнішніх покриттях мала довгий експлуатаційний період. необхідно звертати увагу на технологію її монтажу. Для запобігання відпаданню кахлю роблять наступне:

  • Виконують армування. Якщо перед укладанням плит зміцнити основу міцною штукатурною сіткою, це серйозно знизить ризик відшарування облицювання. Сітка буквально схопиться з клеєм, зв'яже кахель у єдине ціле та не дасть відвалитися окремим плиткам. Кожен елемент підтримуватиметься сусідніми, і т. д.
  • Застосовують лише спеціалізований клей. Для зовнішнього облицювання потрібно використовувати не звичайні склади для кахлю, а морозо-вологостійкі суміші з додаванням особливих присадок (наприклад, Ceresit СМ17, СМ117). Вони мають вищу ціну, зате не бояться вологи, дуже міцні і не схильні до відшаровування. Ще ефективніше наносити під плитку спеціальну гідроізоляційну суміш з додаванням цементу, яка взагалі не дає волозі проникати всередину конструкції (наприклад, Ceresit CR65 та CR66).
  • Правильно укладають саму плитку. При монтажі не можна допускати появи порожнин, тому при вуличних роботах клей наноситься на всю поверхню кахлю, без перепусток. Більш того, надлишки складу при натиску повинні активно вилазити зі швів. Після цього матеріал треба акуратно простукати гумовим молотком - це допоможе усунути навіть крихітні порожнечі всередині.
  • Належним чином затирають шви. Якщо клей достатньо виліз назовні, затирання стиків не потрібна - волога не проникне в конструкцію. Важливо лише обережно зрізати надлишки та зробити шви естетичними. Очищення елементів слід проводити до застигання клею, оскільки він не відітріться. Якщо шви загорнуті недостатньо, їх повторно обробляють зовні, використовуючи ті ж гідроізолюючі склади. Звичайні затирання, силіконові герметики та мастики для цієї мети не підходять!